Oliwa z Oliwek Extra Virgin BIO Biancolilla DOP Geraci 500ml

43,00 zł

Organiczna Oliwa z oliwek klasy premium BIO typu superiore jest 100% sycylijską oliwą z najbardziej ekskluzywnego gatunku oliwek - Biancolilla - pochodzącą z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa o złoto-zielonej barwie i niezwykle intensywnych aromatach świeżo skoszonej trawy, dojrzałych pomidorów i gotowanych warzyw. Smak jest zrównoważony, lekko pikantny i niezwykle przyjemny. Można ją stosować na surowo do białych mięs, gotowanych skorupiaków i łososia, gotowanych ziemniaków, makaronów i gotowanego ryżu. Idealnie sprawdzi się również do gotowania przy przygotowywaniu risotto, sosów rybnych i deserów.

Ilość

    Dostępne:  Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

 

Gwarancja Jakości

 

Bezpieczna dostawa

 

Najlepsza obsługa

 

Bezpieczne szyfrowanie SSL

Szczegóły produktu

Opis

Oliwa z oliwek Extra Virgin w kategorii Superiore DOP Valle del Belice jest 100% sycylijską oliwą z oliwek klasyfikowaną w najwyższej kategorii jakości pochodzącą z wyłącznie z pierwszego tłoczenia na zimno w temperaturze 19 st. C, co gwarantuje najwyższą jakość przy najniższej wydajności ekstrakcji ze 1 ha uprawy. Oliwa posiada certyfikat organiczny BIO. Wyłącznie ręczny zbiór zapobiegający uszkodzeniu owoców oliwkowca, selekcja wyłącznie najwyższej jakości oliwek, najniższa kwasowość wytłoczonej oliwy wynosząca zaledwie 0,12% gwarantują jak najwyższą jakość oliwy przy zachowaniu najwyższej zawartości polifenoli, tak ważnych dla naszego życia i zdrowia.Oliwa cechuje się niezwykle gęstą strukturą, o  głęboko złoto-zielonej barwie z refleksami zieleni, aromacie świeżych liści oliwnych, pomidorów, ziół i karczochów a także delikatnym zapachu owoców tak charakterystycznych dla tego gatunku oliwek. W smaku niezwykle intensywna, o delikatnie słodkim aromacie i w tle pikantnym, lekko gorzkim posmaku.

Idealna propozycja dla osób ceniących niezwykle intensywny ziołowo- owocowo aromat przy lekko pikantnym posmaku a zarazem niezwykłą aromatyczność najwyższej jakości oliwę z oliwek. 

Oliwa z oliwek extra virgin zawiera wiele substancji, które pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Składa się w sporej większości z nienasyconych kwasów tłuszczowych, których zawiera nawet ponad 70 g na 100 g produktu. Ma dużą zawartość łatwo przyswajalnej witaminy E. Oliwa z oliwek zawiera ponadto witaminy A, C, D i K, potas i magnez. Jest bogata w polifenole. Przypisuje się jej między innymi takie właściwości jak: poprawę stanu skóry i spowolnienie procesów starzenia, pozytywny wpływ na układ krążenia, wspomaganie układu odpornościowego czy regulację trawienia.

Warto pamiętać o tym, że tylko oliwa z pierwszego tłoczenia uzyskana bezpośrednio z dobrej jakości oliwek, to gwarancja najwyższych walorów prozdrowotnych i smakowych, więc wybierajcie ją świadomie!

Główne zdrowotne zalety stosowania sycylijskiej oliwy z oliwek:

  • zwalcza wolne rodniki w organizmie, powodując m.in redukcję procesu starzenia,
  • chroni serce i tętnice,
  • spowalnia starzenie mózgu i układu nerwowego,
  • ochrania przed miażdżycą tętnic (arteriosklerozą) oraz redukuje poziom cholesterolu we krwi
  • świeża oliwa z oliwek tj. o jak najkrótszym czasie od tłoczenia posiada największą zawartość polifenoli chroniących nas przez chorobami nowotworowymi i miażdżycą.
Gatunki oliwek:

100% Biancolilla

Temperatura ekstrakcji:

19°C.

Kwasowość:

0,12%

Data przydatności do spożycia:

10-12-2024

Apelacja:

Valle del Belice DOP Sycylia - Włochy

Opakowanie:

butelka szklana/puszka 500 ml

Zdjęcia produktu mają charakter poglądowy, stąd rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanego na zdjęciach.

Recenzje

Produkty w kategorii

(16 innych produktów z tej samem kategorii)

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Reset password