Tapenada z czarnych oliwek PATE DI OLIVE NERE Geraci 180g

26,00 zł

Sycylijska tapenada (pasta) z czarnych oliwek pochodzących z ekologicznych plantacji o jakości gourmet. Stworzona z  mielonych czarnych oliwek z dodatkiem z oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia odmiany Nocellara del Belìce. Tapenada o aromacie dojrzałych oliwek, spójnym na podniebieniu, który pozostawia świeży i przyjemny smak oliwek , oliwy z olwek, karczocha , pomidora czy też migdałów. Doskonały towarzysz włoskiego wina jako pasta do posmarowanych grzanek ( bruschetta ), jako dodatek do tuńczyka, dojrzewających serów, aby nadać im większą intensywność smaku lub dojrzałych serów do smarowania, aby nadać im wyjątkowo delikatny akcent. Pate ' to również doskonały dodatek do grillowanych warzyw.

Ilość

    Dostępne:  Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

 

Gwarancja Jakości

 

Bezpieczna dostawa

 

Najlepsza obsługa

 

Bezpieczne szyfrowanie SSL

Szczegóły produktu

Opis

Sycylijska tapenada (pasta) z zielonych oliwek pochodzących z ekologicznych plantacji o jakości gourmet. Stworzona z  mielonych zielonych oliwek z dodatkiem z oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia odmiany Nocellara del Belìce. Tapenada o aromacie średnio dojrzałych oliwek, spójnym na podniebieniu, który pozostawia świeży i intensywny smak oliwek , oliwy z oliwek, karczocha, pomidora czy też migdałów z lekką goryczką i pikanterią w tle. Jest intensywniejsza w smaku w porównaniu z tapenadą z czarnych oliwek.  Doskonałe towarzysz włoskiego wina jako pasta do posmarowanych grzanek ( bruschetta ), jako dodatek do tuńczyka, dojrzewających serów, aby nadać im większą intensywność smaku lub dojrzałych serów do smarowania, aby nadać im wyjątkowo delikatny akcent. Pate ' to również doskonały dodatek do grillowanych warzyw i makaronów

Nocellara del Belice to jedna z najlepszych odmian włoskich oliwek; doskonała do bezpośredniego spożycia, ale przede wszystkim do produkcji bardzo wysokiej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz różnych odmian tapenad / pate. Jest to odmiana, która najlepiej oddaje charakter swojego terytorium, Sycylii i jest powszechnie obecna na terenach Castelvetrano, Partanna i Campobello di Mazara. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia uzyskana z tej odmiany ma doskonałe właściwości organoleptyczne o charakterze ziołowym:

  • oliwa w kolorze intensywnej zieleni ze złotymi refleksami
  • średnio-intensywny owocowy smak
  • wyczuwalna woń karczochów, pomidorów i migdałów
  • w smaku gorzkawa i pikantna, o średniej intensywności

Nocellara del Belice to odmiana, która dominuje wśród produktów z wyższej półki w szczególności oliwy z oliwek i produktów na jej bazie w szczególności pate'.

Po otwarciu zalać oliwą extra vergine Nocellar Geraci i przechowywać szczelnie zamkniętą w lodówce.

Skład: Zielone oliwki Nocellara del Belice, oliwa z oliwek ekstra vergine Nocellara del Belice Geraci, sól.

Produkt może zawierać śladowe ilości: sera, selera, ryby, orzechów.

Produkt nie zawiera sztucznych barwników i  konserwantów, jest bez laktozy, GMO i glutenu. Produkt wegetariański

Średnie wartości odżywcze na 100g:

Energia: 787 kJ / 181 kcal

Tłuszcz: 15g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,0g

Węglowodany: 10g 

w tym cukier: 7,0g

Białko: 1,9g

Chlorek Sodu: 0,6g

Masa Netto: 180g

Data ważności: 10-12-2024

Opakowanie: słoik o pojemności 212ml

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu.

Zdjęcia produktu mają charakter poglądowy, stąd rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanego na zdjęciach.

Recenzje

Produkty w kategorii

(16 innych produktów z tej samem kategorii)

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Reset password