IL TOP Niefiltrowana Oliwa z Oliwek Extra Virgin Superiore DOP 0,5L - GLORIOSO
Niefiltrowana Oliwa z oliwek Superiore DOP jest 100% sycylijską oliwą z oliwek klasyfikowaną w kategorii SUPERIORE pochodzącą z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa o naturalnie-mętnej ciemno-zielonej barwie, aromacie świeżo koszonej trawy, zielonych liści pomidora i karczochów. W smaku niezwykle intensywna, o gorzkim a zarazem pikantnym, przyjemnym posmaku.

Gwarancja Jakości

Bezpieczna dostawa

Najlepsza obsługa

Bezpieczne szyfrowanie SSL
Szczegóły produktu
Opis
Oliwa z oliwek Extra Virgin w kategorii Superiore DOP Terre di Trapani jest 100% sycylijską oliwą z oliwek klasyfikowaną w najwyższej kategorii jakości pochodzącą z wyłącznie z pierwszego tłoczenia na zimno w temperaturze 22 st.C, co gwarantuje najwyższą jakość przy najniższej wydajności ekstrakcji ze 1 ha uprawy. Wyłącznie ręczny zbiór zapobiegający uszkodzeniu owoców oliwkowca, selekcja wyłącznie najwyższej jakości oliwek, najniższa kwasowość wytłoczonej oliwy wynosząca zaledwie 0,12% gwarantują jak najwyższą jakość oliwy przy zachowaniu najwyższej zawartości polifenoli, tak ważnych dla naszego życia i zdrowia.
Cechuje się niezwykle gęstą strukturą, o naturalnie-mętnej głęboko złotej barwie z refleksami zieleni, aromacie świeżych liści oliwnych, pomidorów, ziół i karczochów a także delikatnym zapachu owoców tak charakterystycznych dla tego gatunku oliwek. W smaku niezwykle intensywna, o delikatnie słodkim aromacie i w tle pikantnym, lekko gorzkim posmaku.
Idealna propozycja dla osób ceniących niezwykle delikatny owocowo lecz także lekko pikantny posmak a zarazem niezwykłą aromatyczność najwyższej jakości oliwę z oliwek.
Główne zdrowotne zalety stosowania oliwy z oliwek niefiltrowanych sycylijskich oliw z oliwek:
- zwalcza wolne rodniki w organizmie, powodując m.in redukcję procesu starzenia,
- chroni serce i tętnice,
- spowalnia starzenie mózgu i układu nerwowego,
- ochrania przed miażdżycą tętnic (arteriosklerozą) oraz redukuje poziom cholesterolu we krwi
- świeża oliwa z oliwek tj. o jak najkrótszym czasie od tłoczenia posiada największą zawartość polifenoli chroniacych nas przez chorobami nowotworowymi i miażdżycą.
Gatunki oliwek: Nocellara, Biancolilla, Cerasuola
Temp. ekstrakcji: 22 st. C
Kwasowość: 0,12%
Data ważności: 19-09-2020
Appelacja: DOP Terre di Trapani (Sycylia - Włochy)
Opakowanie: butelka szklana 0,5 L (500 ml) typu Dorica
Zdjęcia produktu mają charakter poglądowy, stąd rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanego na zdjęciach.