Cabernet Sauvignon CUSORA...
Cena
39,00 zł
Niezwykle gęsty i esencjonalny Cabernet Sauvignon o rubinowej barwie w mocno śródziemnomorskiej estetyce. W nosie...
Wino pomarańczone Arancino to najnowsze "dziecko" winnicy Caruso. Przetwarzanie "Arancino" rozpoczyna się w pierwszych dniach września zbiorem pierwszych organicznie hodowanych gron, które osiągnęły odpowiednią dojrzałość, w piwnicy fermentacja rozpoczyna się samoistnie przez rodzime drożdże obecne w skórkach, maceracja trwa przez 15 stopni przez ponad 20 dni, podczas których skórki powoli nadają winu kolor, strukturę i aromat. W kieliszku ma złocistożółty kolor z bursztynowymi odcieniami, intryguje węchowe uderzenie, kwiatowe aromaty stokrotek, żółty miąższ owoców, cytrusowe wrażenia, nuty śródziemnomorskich ziół i pikantne nuty przypraw. W ustach z tanicznym doznaniem i piękną, wibrującą świeżością.
Gwarancja Jakości
Bezpieczna dostawa
Najlepsza obsługa
Bezpieczne szyfrowanie SSL
Wina pomarańczowe to szczególna kategoria win białych. W skrócie są to wina białe produkowane jak wina czerwone - z długą maceracją skórek z moszczem, dzięki czemu do win przenikają wyjątkowe składniki zawarte w skórkach białych winogron, dające oprócz niesamowitych aromatów właściwości konserwujące, co z kolei umożliwia minimalne użycie siarki. Wina pomarańczowe wywodzą się z Gruzji a ich reaktywację zawdzięczamy Josko Gravnerowi z regionu Friuli (Włochy). Produkowane są m.in. w Emilia Romana i na Sycylii. Ich popularność skłania jednak winiarzy na całym świecie do odważnych prób. Niestety nakład pracy przy winifikacji i długi okres leżakowania powoduje, że nie są to wina tanie.
|
|
|
|
|
IGP Terre Siciliane |
|
|
|
|
|
|
|
(16 innych produktów z tej samem kategorii)