Oliwki czarne bez pestki w...
Cena
16,00 zł
Czarne oliwki Nocellara bez pestki w zalewie to najwyższa jakość ręcznie zbieranego produktu. Konserwowane jedynie w...
Oliwki Nocellara z pestką w zalewnie to najwyższa jakość ręcznie zbieranego produktu. Konserwowane jedynie w solance z wody i soli morskiej. Przed pakowaniem są pasteryzowane parą wodną. Ich charakterystyczny smak doskonale współgra z jędrnością i mięsistością owocu. Dzięki temu przyjemnością jest jego spożywanie. Uznawane są za najcenniejsze z oliwek sycylijskich. W różnej postaci goszczą na stołach całego świata. Doskonale prezentują się jako przekąska podana osobno. Idealnie nadają się do koktajli i aperitifów, serów, sałatek śródziemnomorskich lub jako dodatek do mięs i ryb a także do gotowania roślin strączkowych, sosów na bazie mięs i ryb. Zachwycają swoim zielonym kolorem, a także smakiem. Z powodzeniem mogą pełnić również rolę prestiżowego dodatku do wytrawnych dań.
Gwarancja Jakości
Bezpieczna dostawa
Najlepsza obsługa
Bezpieczne szyfrowanie SSL
Nocellara del Belice to jedna z najlepszych odmian włoskich oliwek; doskonała do bezpośredniego spożycia, ale przede wszystkim do produkcji bardzo wysokiej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz różnych odmian tapenad / pate. Jest to odmiana, która najlepiej oddaje charakter swojego terytorium, Sycylii i jest powszechnie obecna na terenach Castelvetrano, Partanna i Campobello di Mazara. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia uzyskana z tej odmiany ma doskonałe właściwości organoleptyczne o charakterze ziołowym:
Nocellara del Belice to odmiana, która dominuje wśród produktów z wyższej półki w szczególności oliwy z oliwek i produktów na jej bazie w szczególności pate czy w całości.
Oliwki Nocellara del Belice to najwyższa jakość ręcznie zbieranego produktu. Konserwowane jedynie w solance z wody i soli morskiej. Przed pakowaniem są pasteryzowane parą wodną. Ich charakterystyczny smak doskonale współgra z jędrnością i mięsistością owocu. Dzięki temu przyjemnością jest jego spożywanie. Uznawane są za najcenniejsze z oliwek sycylijskich i cieszą się dużą popularnością. W różnej postaci goszczą na stołach całego świata.
Oliwki Nocellara to wyjątkowa przekąska. Doskonale prezentują się jako przekąska podana osobno. Idealnie nadają się do koktajli i aperitifów, serów, sałatek śródziemnomorskich lub jako dodatek do mięs i ryb. Doskonałe są również do gotowania roślin strączkowych, sosów na bazie mięs i ryb. Zachwycają swoim oliwkowozielonym kolorem, a także smakiem z lekko pikantnym posmakiem. Z powodzeniem mogą pełnić również rolę prestiżowego dodatku do wytrawnych dań i są kwintesencją włoskiego smaku.
Wszystkie oliwki wykorzystywane w na słonecznej Sycylii. Następnie przechodzą staranną selekcję. Ostatecznie na Twój stół trafią tylko te najwyższej jakości, które umieszczamy w oryginalnej zalewie Geraci. Oliwki posiadają właściwości prozdrowotne, dlatego ich spożywanie jest rekomendowane przez specjalistów.
Przed spożyciem zalecamy płukanie w wodzie pitnej przez 10 minut (w celu zmniejszenia zasolenia pochodzącego z solanki) i wydobycia pełni aromatu oliwek.
Skład: Oliwki zielone Nocellara del Belice w całości z pestką, sól morska, woda
Produkt może zawierać śladowe ilości: sera, selera, ryby, orzechów.
Produkt nie zawiera konserwantów, laktozy, glutenu i GMO Produkt wegetariański
Średnie wartości odżywcze na 100g:
Wartość odżywcza (kJ) 687
Wartość odżywcza (kcal) 164
Tłuszcz: 17g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4g
Węglowodany 1g w tym cukry 0g
Białko: 1,9g
Błonnik:
Sól: 2,9g
Masa Netto: 200g
Data ważności: 10-12-2024
Opakowanie: słoik o pojemności 370ml
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.
Zdjęcia produktu mają charakter poglądowy, stąd rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanego na zdjęciach.
(7 innych produktów z tej samem kategorii)