Campofiorin Rosso del...
Cena
79,00 zł
Campofiorin Rosso del Veronese jest specjalnością firmy Masi. Mamy tu do czynienia z wysoką jakością zbieranych...
Wino powstało przy wykorzystaniu metody appasimento - polegającej na podsuszaniu owoców dla większej koncentracji smaków i aromatów. Doskonałe wino z winnicy Costasera - winnicy, w której stoki z winogronami wychodzą na zachód gwarantując najlepsze z możliwych warunki uprawy winorośli. Jest to znakomity kupaż trzech lokalnych szczepów: Corvina, Rondinella, Molinara.
Gwarancja Jakości
Bezpieczna dostawa
Najlepsza obsługa
Bezpieczne szyfrowanie SSL
Jedna z najważniejszych etykiet MASI'ego. Wino przynoszące dumę producentowi - majestatyczne, odrobinę skomplikowane i przyjemnie żywiołowe. Wino powstało przy wykorzystaniu metody appasimento - często wykorzystywanej w tym regionie - polegającej na podsuszaniu owoców dla większej koncentracji smaków i aromatów. Doskonałe wino z winnicy Costasera - winnicy, w której stoki z winogronami wychodzą na zachód gwarantując najlepsze z możliwych warunki uprawy winorośli. Jest to znakomity kupaż trzech lokalnych szczepów: Corvina, Rondinella, Molinara. Winnice MASI od sześciu pokoleń znajdują się we władaniu rodziny Boscaini. Prezesem firmy Masi Agricola S.P.A. jest Sandro Boscaini, w rodzinny biznes zaangażowane są również jego dzieci Alessandra i Raffaele oraz bracia Bruno i Mario. Historia Masi to nie tylko historia rodziny Boscaini lecz również historia licznych winnic położonych w weneckim regionie Veneto. Tradycja i nowoczesność ukryta w każdej butelce tego niezwykłego wina. Z każdym łykiem wyobraźnia przenos nad niezwykły majestat jeziora Garda skąpanego w refleksach łagodnego wschodu słońca.
AromatW nosie wyczuwamy pieczone, czerwone owoce z dominującą nutą śliwek i wiśni w tle wyczuwalna intensywność aromatu laskowych orzechów i wanilii, tytoniu, czekolady i świeżego drewna. Wino udanie równoważy w sobie beczkę i podsuszone owoce, gładkość i kwasowość, akcentując w sobie jeszcze delikatne rejestry pieczonego mięsiwa, coś dymnego, mrocznego, zagadkowego. |
KrajWłochy |
SmakWyjątkowe zrównoważone, niezwykle harmonijne - wyczuwalny i owoc i nuty kawy i kakao. |
RegionVeneto |
BarwaIntensywna, głęboka, ciemno-rubinowa. |
ApelacjaAmarone Della Valpolicella DOC |
Sugestie kulinarneSzczególnie polecane grillowanych dań lub pieczonych czerwonych mięs, dziczyzny, serów lekko pikantnych np. parmigiano. Świetne wino na koniec posiłku. |
SzczepCorvina, Rondinella, Molinara |
Temperatura serwowaniaTemperatura serwowania 18°C. |
Alkohol15.00% |
Pojemność0.75l |
Rocznik2010 |
Nagrody- |
(3 innych produktów z tej samem kategorii)