Charakter: |
Czerwone, wytrawne |
Apelacja: |
Vino Rosso |
Szczep: |
Crovina, Rondinella, Molinara, Croatina, Cabernet Sauvignon, Merlot, Oseleta, Corvinone, Dindarella, Corbina, Turchetta |
Region: |
Veneto - Włochy |
|
|
Barwa: |
Głęboki, połyskliwy rubin z refleksami granatu |
|
|
Nos: |
Bukiet niezwykle intensywny i trwały a w nim aromat dojrzałych owoców i nuty korzenne, wyczuwalne niuanse mięty, kakao, granatu a także wyprawionej skóry. W tle wyczuwalna delikatna woń wanilii i suszonych śliwek. |
|
|
Usta: |
Wino o średniej strukturze, intensywne i aksamitne. Pełne, aromatyczne i dobrze zrównoważone. Młode, owocowe z dobrą równowagą kwasowości, tanin i owoców. Usta czyste, łagodne, soczyste ale wyczuwalne taniny. Smak jest miękki i wytrawny z odrobiną pieprzu. |
|
|
Podawać do: |
Szczególnie polecane dań z gotowanym mięsem, Doskonałe do pieczonego czerwonego mięsa, pieczonej jagnięciny oraz serów pleśniowych. Temperatura podawania: 16-18°C. |
|
|
Alkohol: |
14,0% |
Rocznik:
|
2021 |