Najważniejsze musujące wino „Pas Dosé”, produkowane klasyczną szampańską metodą jedynie z rodzimych białych gron „Turbiana”, jest niezwykle lekkie z delikatną kwasowością. Wino leżakuje co najmniej 24 miesięcy na osadzie drożdżowym, wzbogacając swoją wielką finezję. Wino o delikatnym i kremowym perlage'u z delikatną żółtą barwą i złotymi refleksami. W nosie wino uwodzi wonnymi nutami herbatników, pieczonej skórki chleba i świeżych owoców. Podniebienie jest wprost atakowane intensywnością smaku, który zachowuje cały czas swą świeżość i elegancję. Pełna struktura jest dopełniona kwasowością i wytrawnością, która pozostawia je pełnym delikatnych aromatów i finiszem prażonych orzechów laskowych. Wino o niezwykle długim potencjale leżakowania. Idealna propozycja do dań z ryb i owoców morza.