Dolcetto di Ovada CELSO ZERO DOCG Cascina Boccaccio BIO

59,00 zł

 Wino BIOLOGICZNE bez dodatku siarczynów. Celso Zero marki Cascina Boccaccio to świeże i przyjemne czerwone wino, które pochodzi z mieszanki winogron o czerwonych jagodach. Winogrona zbierane są ręcznie od połowy września i pozostawiane do spontanicznej fermentacji przy użyciu wyłącznie rodzimych drożdży. Następnie następuje półowiczna maceracja węglowa moszczu w zbiornikach ze stali nierdzewnej, trwająca od 7 do 14 dni. Wino dojrzewa w stali i podczas butelkowania nie poddaje się klarowaniu ani filtracji. W nosie wyróżniają się nuty jagód, wiśni i nut kwiatowych. Na podniebieniu wytrawne i przyjemnie taniczne.

Skorzystaj ze zniżki

Ilość

    Dostępne:  Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

 

Gwarancja Jakości

 

Bezpieczna dostawa

 

Najlepsza obsługa

 

Bezpieczne szyfrowanie SSL

Szczegóły produktu

Kolor
Czerwone
Charakter
Wytrawne
Apelacja
Vino Rosso Biologico
Szczep
Dolcetto
Region
Piemont
Kraj
Włochy

Opis

Aromat  Aromat

Bukiet intensywnie owocowy, wiśniowo - czereśniowy.

wskazania podawania  Kraj

Włochy

Smak  Smak

W smaku zauważa się szlachetną strukturę i słodkość tanin, typową dla właściwie dojrzałych winogron.

Region  Region

Piemont

Barwa  Barwa

Głęboka ciemnoczerwona.

Apelacja  Apelacja

Vino Rosso Biologico

jedzenie  Sugestie kulinarne

Szczególnie polecane do potraw z wieprzowiny, gotowanego mięsa oraz makaronu podawanego w „bogatych” sosach.


Szczepy  Szczep

100% Dolcetto

wskazania podawania  Temperatura serwowania

Temperatura serwowania 16-18°C.

Aromat  Alkohol

14.00%

Pojemność  Pojemność

0.75l

Rocznik Rocznik

2021

Nagrody  Nagrody

-
Wino bez dodatku Siarczynów

Recenzje

Produkty w kategorii

(2 innych produktów z tej samem kategorii)

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Reset password