Makaron jajeczny Pappardelle 12 mm - opakowanie 250g

Makaron jajeczny Pappardelle - 500g - Pasta di Montagna

19,90 zł
Dostawa: 1 do 3 tygodni

Włoski makaron jajeczny Pappardelle klasy PREMIUM z najlepszej odmiany pszenicy durum Senatore Cappelli

Jeśli mówimy Włochy-myślimy makaron, ponieważ zgodnie z tradycją każda chwila jest dobra, aby delektować się pysznym talerzem makaronu z semoliny i zafundować sobie chwile czystej kulinarnej przyjemności. Dzięki prostocie składników i jakości używanych surowców, z każdym kęsem będzie można coraz bardziej zakochać się w tym makaronie i tradycji, która się z nim wiąże. Metoda produkcji jest najistotniejsza- potrójnie mieszane ciasto, wykorzystanie elementów matryc z brązu i suszenie w niskiej temperaturze. Dzięki czemu jest naprawdę oryginalny i wysokiej jakości. Dokładne badanie faktury (szorstka, porowata i grubsza), składników i przetwarzania pozwoliło stworzyć doskonały produkt

Skorzystaj ze zniżki

Ilość

    Dostępne:  W magazynie
 

Gwarancja Jakości

 

Bezpieczna dostawa

 

Najlepsza obsługa

 

Bezpieczne szyfrowanie SSL

Szczegóły produktu

Opis

Pappardelle to długi makaron w kształcie szerokich wstążek o 12mm szerokości. Podczas produkcji jest formowany w charakterystyczne gniazda. Pappardelle pochodzą zapewne ze środkowo-północnych Włoch i są najszerszym z makaronów jajecznych. Używa się ich szczególnie w kuchni toskańskiej (region, z którego prawdopodobnie się wywodzą), w bardzo wielu połączeniach.
Nazwa pochodzi od dialektalnej, toskańskiej formy czasownika "pappare", co oznacza jedzenie ze smakiem, głównie w odniesieniu do dzieci. Domenico Montagna wie, jak połączyć w makaronie Pappardelle intensywny i bogaty smak z doskonałą konsystencją produktu według najlepszej tradycji bolońskiej.

Niezwykły włoski makaron wytwarzany z pasją w tradycyjny sposób w Marche z mąki semolina durum z 30% dodatkiem jajek. Makarony z Pasta di Montagna zawdzięczają swój sukces wyjątkowemu procesowi produkcji. Każdy składnik jest osobiście kontrolowany przez Domenico Montagna. Najlepsza mąka oraz niezwykle duży bo aż 30% dodatek jajek nadają mu wyrafinowany, dobrze wyważony smak. W każdym makaronie wyprodukowanym przez Domenico Montagna nie znajdziecie Państwo żadnych chemicznych dodatków czy barwników czy też substancji modyfikowanych genetycznie. Najwyższa jakość, w rewelacyjnej cenie potwierdzona licznymi nagrodami oraz uznaniem wielu czołowych szefów kuchni we Włoszech i na świecie.

Makaron z antycznej odmiany Senatore Cappelli, powstał z bardzo twardego ziarna co sprawia, że dobrze znosi gotowanie. 

Dzięki porowatej powierzchni świetnie chwyta sos. Doskonale pasuje do sosów na bazie warzyw i mięsa, zarówno pomidorowych jak i białych. „Senatore Capelli” to odmiana bogata w składniki odżywcze, ma niską zawartość glutenu oraz niski indeks glikemiczny.

Pappardelle już same w sobie mają niezwykły smak. Bardzo dobrze łączą się z każdym rodzajem sosu; chociaż najczęściej stosowanym połączeniem jest mocny w smaku sos na bazie dziczyzny, Barilla proponuje także sos truflowo-grzybowy. Doskonale prezentują się też z dodatkami na bazie ryb i warzyw lub, pokruszone, jako uzupełnienie zup i przecierów z warzyw strączkowych. Wśród gorąco polecanych przepisów nie może zabraknąć połączenia Pappardelle z wyrafinowanym, delikatnym smakiem mięsa homara i liści szpinaku.

Czas gotowania: 5 minut

Opakowanie: 500g

Alergeny: Produkt zawiera jajka, gluten oraz może zawierać śladowe ilości orzechów.

Recenzje

Produkty w kategorii

(8 innych produktów z tej samem kategorii)

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Reset password